2023 DOOR Ronny

Het jaar 2023 was weer een jaar vol afwisseling. Voor een groot deel bestond het voor mij uit het schrijven voor aanbestedingen, uitwerken van teksten en interim-werk. Precies de drie terreinen waarop we ons richten. Nu ik terugkijk, springt er voor mij één ding uit. Mijn woord van het jaar is: leren! Zelf leren, anderen iets leren en werken voor een organisatie waar leren core-business is.
 
Het jaar begon met de begeleiding van Demi, toen nog stagiaire. Kennis overbrengen, corrigeren, inzicht geven. Leuk om te doen, vooral als iemand ook ‘eager’ is. De rest van het jaar probeerde ik ook onze andere ‘jonkies’ zoveel mogelijk van feedback te voorzien. Dat doceren, is zo gek nog niet…
En daarmee komen we direct bij mijn leuke interim-klus van het afgelopen half jaar: het versterken van de dienst Communicatie & Marketing van ROC van Twente. Werken in ‘leerfabriek’ de Gieterij in Hengelo, een prachtlocatie. En ik zet het niet voor niets tussen aanhalingstekens, want leren is wat mij betreft maatwerk.
 
Privé heb ik het leren dit jaar ook omarmd. Ik heb mezelf uitgedaagd met een training 3D tekenen. Een half jaar later ben ik vier certificaten rijker: SketchUp Basis, Pro, LayOut en BIM. Mijn vriendin is blij dat al die verbouwingen van ons huis zich nog alleen afspelen in de digitale wereld. De nieuwe schuur staat er al wel. Je moet ergens beginnen… Benieuwd wat ‘leren’ me volgend jaar brengt!

Door Ronny