Terugblik: zes maanden ROC van Twente

Terugblik: zes maanden ROC van Twente

Het zou maar zes weken duren. Begin juni 2023 stapte ik voor het eerst op de trein naar Hengelo om de dienst Communicatie & Marketing van ROC van Twente tot de zomervakantie te ondersteunen. Door uitval van een aantal collega’s kon het team wel wat versterking gebruiken. Mijn ervaring in het onderwijs kwam daarbij goed van pas. Uiteindelijk was de Gieterij (de voormalige ijzergieterij van Stork waar ruim 5.000 studenten hun beroepsopleiding volgen) zes maanden mijn thuisbasis.

In die zes maanden was ik één van de communicatieadviseurs die het vaste aanspreekpunt zijn voor in totaal negen colleges. Dat betekende veel contact met allerlei mensen in de organisatie om vragen op te halen op het gebied van communicatie, mee te denken, te adviseren en daarnaast ook gewoon te doen. Ik schreef vele nieuwsberichten, regelde diverse opleidingsbanners en verschillende uitnodigingen voor events.

Brand portal
Om het eigen grafisch bureau te ontlasten, werkt de dienst C&M met een brand portal waarin collega’s op een eenvoudige manier ook zelf flyers, posters, nieuwsbrieven, etc kunnen maken. De adviseurs helpen de medewerkers op weg in het systeem en controleren de output als er een middel gereed is. Een goede manier om de verantwoordelijkheid voor communicatie laag in de organisatie te leggen en met elkaar te zorgen voor goede communicatie. En gelukkig had ik eerder met het systeem (Docufiller) gewerkt, waardoor ik vragen snel en makkelijk kon beantwoorden. En mensen ‘op weg helpen’… dat ligt me wel.

Week van de Duurzaamheid
Met een aantal betrokken collega’s werkten we vanaf de zomer aan de Week van de Duurzaamheid. Een week die ROC van Twente samen met Saxion en Universiteit Twente organiseert om te inspireren en om iedereen aan te moedigen duurzaamheid te omarmen. De HUB-aanjagers deden hun naam eer aan en stimuleerden vele docenten, studenten en andere collega’s om mee te doen. Het resultaat was een bomvolle week met activiteiten die echt onderdeel waren van het onderwijs. Voor de dienst Huisvesting & Facilitaire Zaken bedachten we een speciale actie met aandacht voor afval: bezoekers van de Gieterij liepen letterlijk tegen een ‘berg’ afval aan van de dag ervoor en werden daardoor geconfronteerd met alles wat we met elkaar weggooien. Flink wat mensen aan het denken gezet!

Borreltijd!
Mijn interim-periode werd afgesloten met een gezellige kerstborrel. Een goed moment om terug te kijken en samen een drukke tijd af te sluiten. Dat werd overigens op een originele manier gedaan met een verhaal over ‘wolven’. Dank dat ik een tijdje met jullie roedel mocht optrekken, deze wolf gaat weer z’n eigen weg!

Foto: de volledige dienst Communicatie & Marketing van ROC van Twente

Door Ronny