Voor een dag terug op de UT

Op dinsdag 31 oktober logde ik voor het laatst in op mijn UT (Universiteit Twente) account. Van februari tot oktober heb ik binnen de UT voor het SEE (Sustainability, Energy & Environment) programma gewerkt. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het bespreekbaar maken van duurzame keuzes onder personeel, het duurzaamheidsbeleid van de UT en probeert duurzame keuzes top-of-mind te maken bij diverse stakeholders, om zo de CO2-voetafdruk van de Universiteit te verkleinen. Op 27 november keerde ik voor éen keer terug: de officiele opening van de Sustainability Walk werd die dag gehouden.

Wat is de Sustainability Walk?
Op de Universiteit Twente dragen vele initiatieven bij aan het gezamenlijke doel van een duurzame campus. Overal op de campus vind je bijzondere plekken en initiatieven die daar aan bijdragen. Deze initiatieven en plekken zijn echter niet overal even zichtbaar. Aan mij de taak om deze punten UT-breed onder de aandacht te brengen!

Samen met mijn collega’s heb ik een wandelroute opgesteld. Dertien punten langs deze route zijn voorzien van informatieborden die uitleggen welke stappen er genomen worden op weg naar een duurzamere campus. De Koudecirkel bij de Horst bijvoorbeeld, of de slimme regentoren (een oude melktank die een nieuw doel heeft gekregen). Ik was verantwoordelijk voor o.a. de teksten, het plannen van de route, overleggen met de vormgever en het instellen van de interactieve online omgeving.

Opening
De opening was een succes! Een groep geïnteresseerde mensen liep samen met mij en Brechje de Sustainability Walk. Onderweg zagen we ook anderen de bordjes geïnteresseerd bekijken. Het is erg leuk om op deze manier wat tastbaars achter te hebben gelaten op de campus. Hopelijk voegt de Universiteit Twente de komende jaren nog veel meer duurzame initiatieven toe aan de route!

Door Stef