Bij Door op kantoor: hoe ziet onze werkdag eruit?

Als er gevraagd wordt wat we allemaal doen bij Door Communicatie, zeggen we vaak als eerste: interim klussen. Zo zitten er veel Doorpakkers een paar dagen per week bij andere bedrijven om daar de communicatieafdeling te ondersteunen. Op dit moment werken we bijvoorbeeld voor de gemeente Raalte, HEBO Kozijnen, Aannemingsbedrijf Kormelink, Nepocon, VNO-NCW Midden, Woonbedrijf Ieder1, Omgevingsdienst Arnhem, Solid Services en ADS-groep. Maar niet iedere collega werkt interim: ook op kantoor in Holten gaat het werk iedere dag gewoon door. Maar wat doen die collega’s dan? Dat vertellen we je graag.

We pakken dagelijks veel gevarieerde werkzaamheden op. ‘Losse klussen’, zoals we dat hier noemen. We gaan op pad voor interviews, schrijven artikelen voor verschillende magazines en nieuwsbrieven, doen redigeerklussen, schrijven aanbestedingen, houden social mediakanalen van opdrachtgevers en onszelf bij en (her)schrijven teksten voor onder andere websites. Zomaar een greep uit de opdrachten die we wekelijks met veel plezier uitvoeren. Gewoon vanuit ons kantoor in Holten.

Geen dag is hetzelfde

Wat ons werk nou zo leuk maakt? Dat geen dag hetzelfde is. Zo begin je de maandag bijvoorbeeld met een overleg bij een opdrachtgever over een aanbesteding. Vervolgens ga je aan de slag met het uitwerken van een eerste versie. Op dinsdag ga je op pad voor een interview. We schrijven onder andere voor het Laren! Magazine, Werkplein Twente, Kleissen Bouwmanagement & Advies, Voortman Steel Group en natuurlijk ons eigen magazine Hallo Holten. We komen zo bij veel verschillende mensen en bedrijven over de vloer, erg leuk. Na het interview schrijven wij het artikel op basis van onze aantekeningen uit. Tussendoor zet je een social media bericht online voor onze opdrachtgevers of eigen socials.

De volgende dag maak je het artikel definitief, maak je content voor opdrachtgevers en lees je een artikel na dat een collega heeft geschreven. Op donderdag staat er een redigeerklus op de agenda. Redigeren doen we regelmatig. Denk hierbij aan websiteteksten, (jubileum)boeken en aanbestedingen. In de middag staat er weer een kennismakingsgesprek op het programma met een opdrachtgever: er moeten nieuwe teksten worden geschreven voor zijn/haar website.

Na een hele gevarieerde week is het al weer vrijdag. Hoewel voor veel mensen vrijdag een ideale vrije dag is, is het bij ons absoluut de leukste werkdag van de week. En niet alleen omdat het weekend voor de deur staat…

Dé vrijdag

Vrijdag is namelijk voor veel collega’s een ‘kantoordag’. Waar het op de andere dagen wat rustiger is, komt op vrijdag vrijwel iedereen naar Holten. We starten de dag altijd met een werkoverleg, waarin iedere collega een verslag doet van zijn of haar week. Leuk om op de hoogte te blijven van wat je collega’s iedere week doen en ook leerzaam, want vaak pikken we tijdens het werkoverleg dingen van elkaar op. Ook wordt het werk nog even goed verdeeld, zodat iedereen de week erna weer lekker verder kan.

Na het overleg is het tijd voor een draai aan ons eigen ‘lunch-rad.’ Die bepaalt waar we de lunch gaan afhalen. En ohja… tussendoor wordt er natuurlijk ook hard gewerkt. Buiten dat het gezellig is om elkaar te zien, is er nog een groot voordeel: de Doorpakkers helpen elkaar graag. Op vrijdag gaat dat net even wat makkelijker, als je gezamenlijk op kantoor bent. Zo kun je een collega zo even aan het bureau vragen om mee te kijken naar een tekst, ideeën voor social media en nog heel veel andere dingen. De werksfeer binnen het team is dan ook erg goed. Die vrijdag sluiten we regelmatig af met een borrel. Op het terras in Holten, maar ook net zo graag bij één van onze collega’s thuis.

Eén ding is zeker: een werkdag bij Door verveelt nooit!

Door Kim