Door naar een nieuw adres

Drie maanden zou ik het communicatieteam van woningcorporatie Domijn ondersteunen. Alleen was ik er, vanwege verschillende omstandigheden, een jaar en drie maanden later nog steeds. Inmiddels is het communicatieteam van Domijn weer voltallig en is mijn ondersteuning niet meer nodig. Tijd dus voor mij, Amber, om weer door te gaan en afscheid te nemen van een organisatie waar ik inmiddels aardig ‘thuis’ ben. 

De wereld van woningcorporaties is dynamisch en divers. Er was dus ook van alles op te pakken! Op het gebied van externe communicatie heb ik me vooral veel bezig gehouden met de socials en de website. Wat communiceren we naar de huurders en geïnteresseerden? Soms in afstemming met collega corporaties of externe samenwerkingspartijen. Bijvoorbeeld bij het renoveren en verduurzamen van woningen. Maar ook mooie mijlpalen binnen de organisatie of belangrijke (politieke) ontwikkelingen die interessant zijn voor de huurders en stakeholders.

Eén groot extern project dat ik op me nam, was de coördinatie van het brievenproject. Vanuit Domijn worden er heel wat brieven verzonden naar huurders en stakeholders. Deze waren allemaal geschreven in een oude schrijfstijl die niet meer aansloot bij het taalgebruik dat Domijn gebruikt. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat de juiste brieven werden aangepast naar de gewenste versie. En dat deze, met goedkeuring van alle betrokkenen, weer goed in het systeem kwamen. Een klus die heel wat meer werk met zich meebracht dan je op het eerste oog verwacht.

Daarnaast heb ik me ook intern met allerlei leuke thema’s en projecten bezig gehouden. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Wat houden al die containerbegrippen als pv-panelen, warmtepompen en saldering nou precies in? Hoe leg je dit uit aan huurders als collega’s het eigenlijk niet precies weten? In samenwerking met één van de adviseurs maakte ik een leuk plan en zorgde ik voor de uitvoering ervan. Ook haakte ik in de zomer van 2022 aan bij de projectgroep die de overstap verzorgde van een oud salarisadministratiesysteem naar AFAS. Hierin was ik niet alleen verantwoordelijk voor de communicatie rondom het project, maar ook voor de inrichting van de look en feel van het programma. De soepele livegang van dit mooie systeem begin dit jaar, was dan ook één van de hoogtepunten.

De tijd bij Domijn is letterlijk voorbij gevlogen. Een jaar lang bracht ik meer dan de helft van mijn werkweek door in de Performance Factory, de plek waar het kantoor van Domijn is gevestigd. Het was dus ook wel even omschakelen toen ik voor het eerst niet meer richting Enschede hoefde te rijden op dinsdag- en donderdagochtend 😉.

Domijn-collega’s, bedankt voor de leuke en leerzame tijd! Heel veel succes met het nieuwe, voltallige communicatieteam en ik kom zeker nog eens een bakkie doen.

Door Amber