Leerlingen werven bij InfraVak!

Mijn eerste interim-klus en ook nog eens lekker dichtbij, namelijk gewoon in Holten; InfraVak zocht een tijdelijke communicatiemedewerker. En laat dat nou net iets zijn, wat wij kunnen leveren. In juli 2022 ben ik, Sandra, gestart en de tijd vloog voorbij. Helaas was eind december alweer de laatste werkdag voor dit mooie bedrijf.

InfraVak leidt jongeren en omscholers op tot een baan in de grond-, weg- en waterbouw. Ze werken vier dagen per week bij een leerbedrijf in hun eigen buurt en gaan één dag in de week naar school. De grote (communicatieve) uitdaging zit hem in het werven van leerlingen. Hoe maak je jongens en meiden enthousiast om te werken in deze sector? Daar ging ik mee aan de slag.

Allereerst heb ik alle open dagen op de middelbare scholen in kaart gebracht. De laatste jaren waren er door de coronapandemie vooral online open dagen, maar gelukkig kon het nu weer plaatsvinden op locatie. Het doel is om jongeren enthousiast te maken tijdens deze momenten en ze alle ins-en-outs te vertellen over een baan in de grond-, weg- en waterbouw. Ook stonden we in oktober op de onderwijsbeurs in Zwolle. Een beurs waar heel veel mbo- en hbo-scholen en universiteiten staan,  met enorm veel bezoekers. Voor deze beurs heb ik vooraf alles geregeld en tijdens de beurs zelf jongeren geïnformeerd over onze opleidingen.

Het regelmatig versturen van nieuwsbrieven aan decanen en potentiële leerlingen, contact onderhouden met decanen en leerbedrijven, het plaatsen van social media berichten en het bestellen van weggevertjes; ook allemaal taken die ik op me heb genomen om mensen te werven.

Een andere grote klus was het realiseren van een nieuwe website. De huidige site is wat verouderd en toe aan een update. Samen met de websitebouwer ben ik tot een nieuw ontwerp gekomen. Hiervoor heb ik alle websiteteksten herschreven. Helaas was de site niet gereed in 2022, maar hopelijk gebeurt dit snel! 😊

Collega’s van InfraVak: bedankt voor de leuke tijd en wie weet tot ziens!