GGD Twente: Samen gezond!

Sinds november werk ik, Mindy, op interim basis drie dagen in de week bij GGD Twente. Ik werd warm ontvangen door het communicatieteam, mijn komst als communicatieadviseur gericht op corona kwam als geroepen. Samen met mijn collega, die vanaf het eerste uur de coronacommunicatie heeft opgepakt en nog twee nieuwe collega’s, werken wij er hard aan om inwoners goed te informeren over alles rondom corona. Onze stakeholders nemen we hierin mee en we geven hen advies over de communicatie over dit thema. Daarnaast is ons team verder uitgebreid met een strategisch adviseur en een medewerker interne communicatie.

Ondanks de korte periode, voelt het alsof ik er al tijden werk. Want er gebeurt veel in een werkweek. Ik houd mij bezig met communicatie, waarbij de focus op vaccinatie ligt. Dit houdt in dat ik veel informatie ophaal bij de vakinhoudelijke collega’s, samenwerk met de projectgroep vaccinatie en daarbij situaties signaleer, die ik vervolgens in de communicatie oppak. Ik adviseer mijn collega’s van de projectgroep over de communicatieaanpak en de communicatieboodschap naar de doelgroep. In dit geval: de inwoners van Twente. Ook adviseer ik de communicatieadviseurs van de gemeente en stem ik onze aanpak met hen af.

Wat werken voor GGD Twente zo leuk maakt? Dat de werkzaamheden op een dag divers zijn. Ik schrijf persberichten voor campagnes en belangrijke momenten, ik stem af met stakeholders, verzorg de communicatiemiddelen, redigeer teksten of lees mee op de inhoud en ik ondersteun mijn collega’s tijdens persmomenten. Het team communicatie vertelt het organisatieverhaal en helpt hierbij collega’s om het inhoudelijke verhaal te vertellen. Hiervoor gebruiken we zeer uiteenlopende strategieën en middelen.

Ik vind het mooi om onderdeel uit te maken van een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke gezondheid en issues. Het is erg leerzaam om in een dynamische omgeving te werken en samen met ons team de rust te bewaren en het verhaal duidelijk over te brengen bij inwoners, stakeholders en collega’s.