Bikkelen in de bouw

Wat doe je als je plotseling werkzaamheden op je communicatieafdeling moet opvangen? Precies, dan bel je Door Communicatie. Dat deed ook Koopmans Bouwgroep, een ontwikkelende bouwer uit Enschede. En ik, Daphne, heb de eer om bij dit mooie bedrijf aan de slag te gaan.

Sinds juni van dit jaar werk ik op de communicatieafdeling van Koopmans. Een afdeling die opnieuw vorm moet krijgen, want door puur toeval verlieten alle communicatieadviseurs bijna gelijktijdig het bedrijf. Samen met twee andere interim-adviseurs houd ik de afdeling draaiende, tot er nieuwe vaste medewerkers zijn gevonden.

Dat brengt mij gelijk bij één van de grootste thema’s/problemen: de arbeidsmarktcommunicatie. Zoals bij bijna elk ander (bouw)bedrijf, komen we ook bij Koopmans nogal wat handjes tekort. Aan ons de taak om samen met HR en recruitment de openstaande vacatures onder de aandacht te brengen en natuurlijk op te vullen. Een leuke, maar pittige uitdaging!

Maar er is nog veel meer te doen bij Koopmans! Van mijlpalen vieren en evenementen organiseren, tot redactievergaderingen voor het personeelsblad en van persberichten tot video’s en social media; alle aspecten van communicatie komen hier voorbij. En wie denkt dat we alleen maar de communicatieactiviteiten overnemen, heeft het mis. Want onze eigen input en advies worden zeer gewaardeerd! Maar jammer genoeg, en gelukkig, zijn er nieuwe communicatieadviseurs gevonden die dit leuke werk van mij gaan overnemen. Het jaar maak ik hier nog even vol en dan zien we weer wat er op mijn pad komt. Maar één ding kan ik met zekerheid zeggen: het is bikkelen in de bouw, maar oh wat is het leuk!