De wondere wereld van ‘bits and bytes’

In de eerste weken bij Door Communicatie kreeg ik (Ronny) al snel de vraag of ik bij de Universiteit Twente (UT) aan de slag wilde. Voor de faculteit Electrical Engineering, Mathematics & Computer Science (EEMCS). Jaja, een hele mond vol. En in het Engels, want dat is zo ongeveer de voertaal op de UT. Vanwege de vele projecten kon de communicatieadviseur van de faculteit wel wat ondersteuning gebruiken. Een mooie uitdaging én een kans om ervaring op te doen in de academische wereld. Check!

Ik houd me bezig met allerlei klussen op het gebied van communicatie, behalve de werving van nieuwe studenten. Dat pakken twee andere collega’s op. Maar wat doe ik dan wel precies? Ik pak uiteenlopende opdrachten op die vooral als doel hebben het onderzoeksdeel van de faculteit te profileren. Bijvoorbeeld het schrijven van nieuwsberichten over een onderzoek, het opnieuw inrichten van de website van EEMCS en het verzorgen van de interne promotie voor een evenement. Zo ben ik ineens helemaal bij op het gebied van cybersecurity, heb ik kennis gemaakt met allerlei professoren (ook maar mensen zoals jij en ik) en heb ik gemerkt dat EEMCS (en de UT) veel meer inhoudt dan techniek alleen. EEMCS draait om professionals die oplossingen bedenken voor de toekomst, waarbij bits en bytes vaak een rol spelen. Dat dan weer wel.

Tot de zomer mag ik mij nog begeven in deze wondere wereld. Gelukkig wat minder online en vaker op de campus. Dan zal ik ook de dynamiek van de studenten meer meekrijgen en niet te vergeten meer contact hebben met de collega’s van het team Marketing & Communicatie. Daar kijk ik naar uit, want – ondanks de ‘schermafstand’ – kan ik altijd bij iedereen terecht voor vragen of hulp. Een mooie club om nog een paar maanden te vertoeven!