Dat is aan ons wel besteed

Op het moment dat we vertellen wat we zoal doen, benoemen we ook altijd ‘Aanbestedingen’. Dat zorgt vaak voor een wat verbaasde reactie. “Aanbestedingen? …wat houdt dat dan in? …en wat doe je daar dan voor?” Hoogste tijd dus om daar iets meer over te vertellen.

Als communicatiebureau werken wij veel in de bouwwereld. En in die wereld is het heel normaal om opdrachten binnen te halen via aanbestedingen. Niet zo gek dus, dat bedrijven in deze sector bij ons aankloppen als ze hulp nodig hebben bij het schrijven van de teksten. Ieder z’n vak toch?

Duidelijk en leesbaar

Om mee te dingen in een aanbesteding dient een bedrijf van alles in te leveren. Een scherpe prijs, jaarcijfers, maar ook antwoorden op de meest uiteenlopende vragen. Op die manier kan de opdrachtverstrekker de partijen die meedoen, op een eerlijke manier vergelijken op alle relevante aspecten voor de opdracht. En het helpt natuurlijk enorm als die antwoorden dan duidelijk zijn en prettig leesbaar… Ieder punt telt immers voor een zo hoog mogelijke ‘overall’ score.

Van redigeren tot coördineren

Net zoals onze andere opdrachten heb je aanbestedingen in allerlei soorten en maten. Zo hebben we meegewerkt aan plannen voor de bouw van scholen, de renovatie en verduurzaming van buurten en de ontwikkeling van hele wijken. Soms redigeren we de teksten die een klant heeft geschreven. Soms beginnen we met een ‘leeg vel’ en halen wij zelf alle input op in de organisatie. We kijken altijd mee of er antwoord wordt gegeven op de vraag uit de leidraad. Bovendien zorgen we er ook vaak voor dat het ingediende document er fraai uitziet, bijvoorbeeld samen met Reclamemakers.

Altijd voor de winst

We zijn bij verschillende bedrijven ‘kind aan huis’ voor aanbestedingen. Breman Utiliteit Zwolle, Salverda Bouw BV, Aannemingsmaatschappij Hegeman, Dura Vermeer Bouw Hengelo… ze weten ons goed te vinden. Dat betekent niet dat iedere aanbesteding altijd maar gewonnen wordt… dat niet natuurlijk… we gaan er wel voor… want we winnen graag!