Duurzaamheids verhalen uit onze eigen gemeente

Een magazine over duurzaamheid maken voor je eigen gemeente; dat klinkt als een mooie opdracht. En dat was het ook! Van het begin tot het eind mocht Sandra meedenken, schrijven en coördineren. Ze vertelt jullie graag over: GroenDoen!

Begin april ben ik aangehaakt bij GroenDoen, een initiatief van de gemeente Rijssen-Holten. Energie besparen en groene energie opwekken, is nu misschien wel belangrijker dan ooit. De gemeente adviseert en helpt inwoners hier graag bij. Om verhalen en tips te delen is het idee ontstaan om een magazine uit te brengen.

Inspireren
Ik heb veel mooie verduurzamingsverhalen gehoord en mogen uitwerken. Bijvoorbeeld over de oude dorpswoning van Jos en Chantal Kamphuis, die zij hebben verbouwd tot een energieneutraal gebouw, en het prachtige volledig duurzame huis van Paul de Goede en Rita Beldman. Maar ook verhalen van jonge inwoners als Anne Dannenberg en Gijs ten Brinke, die vinden dat er iets moet gebeuren en zelf niet afwachten, maar initiatief nemen. En anderen graag aansporen. Deze en nog veel meer interviews heb ik uitgewerkt tot verhalen die hopelijk anderen inspireren om ook actie te ondernemen.

Coördinatie
Naast het interviewen en uitwerken van alle verhalen, was ik ook verantwoordelijk voor de coördinatie van het magazine. Ik zorgde voor de waarborging van de planning en had regelmatig contact met Reclamemakers voor de vormgeving en Studio81 voor de fotografie. Daarnaast hield ik ook de gemeente op de hoogte van de voortgang. Tot slot hebben wij, Door Communicatie, de eindredactie verzorgd en kon het magazine vervolgens naar de drukker.  

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat? Haal een exemplaar af bij het energieloket in het Kulturhus in Holten of het gemeentehuis in Rijssen. En geef hem daarna door aan je buurman, buurvrouw, familielid of iemand anders; dat is tenslotte wel net zo duurzaam.