Laatste dag bij Koopmans Bouwgroep

10 november was mijn laatste werkdag bij Koopmans Bouwgroep. De afgelopen negen maanden mocht ik deze ontwikkelende bouwonderneming ondersteunen als marketing- en communicatieadviseur.

Ondersteuning
Wat gebeurt er zoal op een marketing- en communicatieafdeling van een bouwbedrijf? Nou, genoeg kan ik je vertellen! Een kleine samenvatting van mijn werkzaamheden: ontwerpen van uitingen, schrijven van persberichten, content plaatsen op de socials en intranet, bestellen van materialen, presentaties opstellen en het maken van video’s.

Organiseren                                          
De organisatie van events was mijn hoofdtaak. De start van een bouw, een hoogste punt-viering en de uiteindelijke oplevering; genoeg reden voor een feestje. Ik regelde deze events van a tot z. Van het maken van de uitnodiging tot het schrijven van persberichten en van het regelen van een cateraar en aankleding tot het schrijven van een draaiboek. Ook op de dag zelf was ik het aanspreekpunt om ervoor te zorgen dat alle events zonder problemen verliepen.

Grote opening
Eén van de grotere events die ik mocht organiseren, was de opening van de geWOONhout fabriek in Wehl. Dit kostte maanden aan voorbereiding en overleggen, want er moest veel worden geregeld. De genodigdenlijst bestond uit collega’s, relaties en demissionair minister Hugo de Jonge. Zij moesten vooraf een uitnodiging krijgen, maar ook worden ontvangen op de dag zelf, een rondleiding krijgen door het pand en voorzien worden van een hapje en drankje. Ook moest natuurlijk de fabriek officieel worden geopend. Dit werd gedaan door een gigantisch doek van een modulewoning te verwijderen. Alle plannen en tijden legden we vast in een actielijst en gedetailleerd draaiboek. En wat gaaf om te zien dat alle ideeën uiteindelijk samengevoegd werden tot een fantastisch openingsfeest.

Nu ga ik eerst genieten van mijn verlof en vanaf april ben ik weer beschikbaar voor een leuke interim-klus!

Door Sandra