So long, University of Twente!

So long, University of Twente!
Op dinsdag 31 oktober logde ik voor het laatst in op mijn UT (Universiteit Twente) account. Van februari tot oktober heb ik binnen de UT voor het SEE (Sustainability, Energy & Environment) programma gewerkt. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het bespreekbaar maken van duurzame keuzes onder personeel, het duurzaamheidsbeleid van de UT en probeert duurzame keuzes top-of-mind te maken bij diverse stakeholders, om zo de CO2-voetafdruk van de Universiteit te verkleinen. Ik kijk terug op een zeer geslaagde eerste interim-opdracht!

Ik was eigenlijk nog maar net op kantoor begonnen toen Hanneke me opbelde: of ik eens langs wilde gaan bij de Universiteit of Twente voor een interimklus, vier dagen in de week. Spannend… Na een heel leuk gesprek met de collega’s van SEE hoorde ik al snel dat ik mocht beginnen! Hartstikke leuk.

Eerste maanden
De eerste drie maanden stonden in het teken van het opvangen van de werkzaamheden van een collega die met ouderschapsverlof ging. Dit betekende dat ik gelijk in het diepe gegooid werd. Zonder veel ‘echte kennis’ van het thema Duurzaamheid ging ik toch aan de slag: leren omgaan met de website, het maken van content en ondersteuning voor kleinere duurzaamheids-gerelateerde events ging me al snel best aardig af!

Sustainability Exhibition
Een wat? Een duurzaamheidstentoonstelling! Het idee was om met een tentoonstelling te laten zien wat de UT allemaal doet op het gebied van duurzaamheid. Heel veel namelijk, maar dat was niet overal even zichtbaar. Bij afwezigheid van mijn collega mocht ik dit project van start tot eind oppakken. Het was enorm leuk om te ervaren hoe een gigantische organisatie als de UT dit soort dingen aanpakt. Uiteindelijk hebben we de tentoonstelling laten ‘debuteren’ tijdens het Open Huis en veel enthousiaste reacties ontvangen! Deze tentoonstelling zal zeker nog tot het eind van het schooljaar te zien zijn in verschillende gebouwen rondom de campus.

Sustainability Series
Naast de grotere projecten heb ik ook verschillende personeelsleden mogen interviewen voor de Sustainability Series. Het doel van deze serie interviews is om andere UT’ers te activeren: denken zij al na over wat zij voor de organisatie kunnen betekenen op het gebied van duurzaamheid? Het leverde erg interessante verhalen op die goed werden ontvangen. Zo goed zelfs, dat één van deze verhalen één-op-één werd overgenomen in het TechMed-magazine van de UT.

What’s next?
Bij deze wil ik graag alle UT-collega’s bedanken voor de hartelijke ontvangst en de fijne samenwerking gedurende de afgelopen tijd! Misschien komen we elkaar op een ander moment, wanneer de situatie daar om vraagt, weer eens tegen. Jullie weten me in ieder geval te vinden 😉.

Op dit moment heb ik nog geen nieuwe interimopdracht. Heel erg is dat niet: het betekent dat ik weer met van alles en nog wat bezig kan gaan. Zo heb ik aanbestedingen geschreven en geredigeerd, heb ik teksten geschreven voor o.a. de nieuwe website van Bakkerij Holland en is de eindredactie voor de volgende Hallo Holten in volle gang… maar daarover snel meer!

Door Stef