Terugblik: 360Vastgoed

En weer DOOR: de tijd vliegt namelijk voorbij! Inmiddels zit ik al een maand bij mijn nieuwe opdrachtgever, maar daarover later meer. Want ere wie ere toekomt, ik wil nog even terugblikken op mijn tijd bij 360Vastgoed. Hier heb ik negen maanden lang de communicatie verzorgd. Van LinkedIn-berichten tot een compleet nieuw intranet; hier volgt een samenvatting van deze mooie opdracht.

Eind 2022 benaderde 360Vastgoed Door Communicatie met de vraag: kunnen jullie ons tijdelijk ondersteunen op het gebied van communicatie? Deels om wat achterstallig onderhoud weg te werken, maar ook om te kijken wat er op dit gebied allemaal nog kon worden behaald, zodat de organisatie goed voorbereid de vacature voor een vaste communicatiemedewerker kon uitzetten.

Kom d’r maar in
Na mijn tijd bij Koopmans Bouwgroep had ik de smaak te pakken, dus kwam ik op gesprek bij 360Vastgoed. Even een korte uitleg: 360Vastgoed is een netwerk van vier advies- en ingenieursbureaus op het gebied van huisvesting. Waar de namen van deze bureaus al bekend waren in de branche, was het merk 360Vastgoed zelf nog vrij nieuw en onbekend. Het team zocht naar iemand die de organisatie, samen met een strategisch adviseur, verder kon helpen op het gebied van communicatie. De klik was er en dus begon ik het nieuwe jaar goed met een kakelverse interim-opdracht vanaf 2 januari 2023.

Schade inhalen?
Wat startte met een stukje ‘achterstallig onderhoud’ veranderde gedurende de maanden steeds meer van vorm. Ik begon met het schrijven van nieuwsberichten over de projecten van de verschillende werkmaatschappijen. Maar al tijdens de eerste gesprekken en kennismakingen werd duidelijk dat er veel meer winst te behalen viel.

Zo konden een aantal van de websites wel een ‘opfrisser’ gebruiken, of zelfs een gehele restyling. Daarnaast was er behoefte aan een centrale manier van communiceren. Met vier werkmaatschappijen op twee verschillende locaties kunnen berichten soms wat tussen wal en schip vallen. Een (vernieuwd) intranet bleek hiervoor de oplossing.

Afwisselend
Met deze doelen op de agenda vlogen de negen maanden die volgden voorbij. Ik kon mijn dagen lekker vullen met toffe interviews, het schrijven van nieuwsberichten, vormgevingsopdrachten, het geven van een kennissessie en zelfs een beetje webdesign. De kers op de taart was de livegang van het intranet in de zomer. Dankzij de nieuwe indeling en onze promotie-inspanningen wordt deze sindsdien volop gebruikt.  Voor intern nieuws en leuke mededelingen, maar ook om onderling kennis uit te wisselen. En dat was natuurlijk ons hoofddoel.

Stokje doorgeven
In september was het tijd om mijn werkzaamheden over te dragen aan een nieuwe communicatieadviseur. Zij versterkt de organisatie sindsdien als vaste medewerker. Er zijn bij 360Vastgoed nog genoeg mooie verhalen te  vertellen, dus ze hoeft zich zeker niet te vervelen.

En ik ook niet! De volgende opdrachtgever stond namelijk al voor de spreekwoordelijke deur: de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA). Deze oude bekende zocht ondersteuning voor het schrijven van medewerkersverhalen en allerhande communicatieactiviteiten. En zo rijd ik sinds 1 oktober niet meer naar Almelo, maar naar Arnhem.

Nepocon
Oh ja! Naast mijn opdracht bij 360Vastgoed, ben ik sinds maart ook betrokken bij Nepocon ingenieurs & adviseurs. In eerste instantie om te zorgen dat de communicatie door bleef draaien tijdens het zwangerschapsverlof van de vaste communicatieadviseur. Maar ook na haar terugkeer blijf ik een paar uur per week aangehaakt om de berichten voor LinkedIn te maken en de website bij te houden. Zo heb ik een lekker afwisselende werkweek!